Vides Vēstis
Viss atpūtai dabā
Dabas dati

Bioloģiski!
 

 
 

Izdrukāt

Par šo rakstu nav saņemta neviena atsauksme
Apskatīt atsauksmes · Pievienot atsauksmi

ZAĻĀS CETURTDIENAS ĀRSTU BIEDRĪBAS PAGALMĀ

Rīgā, Skolas ielā 3, no plkst. 15 līdz 19

 

Latvijas ārsti rosina cilvēkus pievērsties veselīgam dzīvesveidam un aicina ikvienu interesentu atnākt uz diskusijām ar dažādu jomu labākajiem speciālistiem, kur mājīgā pagalmiņā nepiespiestā un jaukā gaisotnē, diļļu smaržas ieskauti, varēsit gan uzzināt ko jaunu, gan uzklausīt citu pieredzi, gan konsultēties ar ārstiem. Tirdziņā gan Latvijas augļi, dārzeņi un garšaugi, gan piena produkti un laba gaļa. Mājās gatavots saldējums, dabīga kosmētika, grāmatas un ārsta padoms. Katrai Zaļajai ceturtdienai cita aktuāla tēma, tādēļ – nepalaid garām!

Julijs

7.VII Augu eļļas uzturā un kosmētikā

Viss par eļļām dietoloģijā, ārstniecībā, kosmētikā un kulinārijā. Eļļu piesārņojums. Latvijā un pasaulē ražotas eļļas, ekstrakti un uzlējumi.

14.VII Populārākais olbaltumvielu avots uzturā – gaļa

Dažādi gaļas veidi, ieteikumi piknikam, konservēšana.

21.VII Pārdomāts uzturs īpašos dzīves gadījumos

Ieteikumi sportistiem, grūtniecēm, jaunajām māmiņām un senioriem.

28.VII Latvijā ievāktas tējas – ikdienai un veselībai

Tēju audzēšana un vākšana, augu izmantošanas un kombinēšanas kritēriji, īpašu tēju nogaršošana.

Augusts

4.VIII Bitīt’, Dieva kalponīte

Medus un citu bišu produktu izmantošana uzturā, kosmētikā, ārstniecībā.

11.VIII Uzturs, kas palīdz atveseļoties

Ko ēst, ja ir spēku izsīkums vai ja esi saaukstējies. Uzturs sirds-asinsvadu slimniekam, cukura diabēta, onkoloģisku, neiroloģisku un citu slimību gadījumā.

18.VIII Latvijas lepnums – rupjmaize

Graudaugi un maize. Graudi, kas brīvi no ķimikālijām. Par dažādām putrām un placinātiem graudiem.

25.VIII Svaigi spiestas sulas uzturā

Kas labāk – augļus, dārzeņus un zaļumus ēst vai dzert? Sulu kūres un citi veidi, kā atveseļoties.

Septembris

1.IX Skolas bērna pārtikas grozs

Veselīgs ēdiens skolēnam. Kā radināt bērnu pie veselīgas pārtikas. Skolēna pusdienu kastīte. Sviestmaižu gatavošanas turnīrs.

8.IX Vērtīgās rudens ogas

Ķirbji, smiltsērkšķi, pīlādži, dzērvenes un brūklenes. Kas aug Latvijā – mežos un dārzos. Par unikālo dažādās ogās, to izmantošanu un pagatavošanu.

15.IX Sēnes uzturā – visu gadu

Sēņošana kā veselīgs hobijs. Savvaļas un kultivētās sēnes. Izmantošana ārstniecībā.

22.IX Zivis un olas uzturā

Dažādas pārtikā izmantojamas olas, netradicionāli ieteikumi. Zivju izvēle un pagatavošana.

29.IX Rudens raža: kā tikt pie dzīviem vitamīniem ziemas vidū. Noslēguma pasākums

Augļu un dārzeņu parāde. Kā saglabāt ražu, nelietojot sāli un cukuru. Saldēšanas iespējas, plusi un mīnusi.

Plašāka informācija, zvanot Najai Gailei, tālr. 29396559. •